Toronto

Massey Tower Condos | 207m | 60s | MOD Developments | Hariri Pontarini

smably

Active Member
Member Bio
Joined
Jun 26, 2009
Messages
979
Reaction score
1,964
Calm down.

"What more could MOD have done?"

Extend the balcony wrap to the north side.
This has already come up a couple of times in this thread, but it was not possible as the tower abuts the St. Michael's flight path and any protrusions to the north would have come out of the already fairly small floor plate. It's an extremely challenging, highly constrained site.
 
Member Bio
Joined
Jan 28, 2019
Messages
41
Reaction score
61
This has already come up a couple of times in this thread, but it was not possible as the tower abuts the St. Michael's flight path and any protrusions to the north would have come out of the already fairly small floor plate. It's an extremely challenging, highly constrained site.
Thanks for the clarification.
 

kotsy

Senior Member
Member Bio
Joined
Jan 30, 2012
Messages
1,924
Reaction score
3,698
Location
Underground
This has already come up a couple of times in this thread, but it was not possible as the tower abuts the St. Michael's flight path and any protrusions to the north would have come out of the already fairly small floor plate. It's an extremely challenging, highly constrained site.
It doesn't have to come out of those unit's small floor plate exclusively. The entire floor (or every unit) could've been adjusted so they had balconies on the other two sides.
 

TheSix

Active Member
Member Bio
Joined
Nov 2, 2016
Messages
232
Reaction score
395
It doesn't have to come out of those unit's small floor plate exclusively. The entire floor (or every unit) could've been adjusted so they had balconies on the other two sides.
Personally I don't mind the idea of a curtain window wall, 'balcony-less' side for this building. Interior wise, I think it's more impactful - looking at a stunning view through floor to ceiling windows, without the barrier of a balcony. What I have an issue with is the design of the north face. Instead of leveraging colour, or an interesting texture, they purposely used dull dark grey with similar dark windows from top to bottom. Creating a massive boring slab. Feels like a wasted opportunity, more so knowing the predominance of this building from YDS.
 
Top