With the crane now removed and all but the last of the exterior cladding now installed, much of the site activity has moved indoors at Plaza's Quadrangle-designed Musée Condos. With the building's interior spaces—appointed by Bryon Patton and Associates—now being fitted out, we preview the amenity spaces that are taking shape at the the 17-storey condo.

Musee Condos, Toronto, by Plaza, Quadrangle ArchitectsMusee (left) alongside oneeleven Bathurst, image by UT Forum contributor Jasonzed

Residents of the project will have access to a range of indoor and outdoor amenities, including a gym, a theatre room, party space, roof deck, sauna, and swimming pool. Seen below, the fully-equipped exercise space overlooks the second floor's greenscaped amenity terrace. 

Musee Condos, Toronto, by Plaza, Quadrangle ArchitectsThe gym space, image courtesy of Plaza

Outside, the communal terrace features a lap pool (below), along with a water bar during the warmer months. Inside, the neighbouring gym space is joined by a yoga studio and steam rooms, which are well suited to colder weather.

Musee Condos, Toronto, by Plaza, Quadrangle ArchitectsThe terrace and pool space, image courtesy of Plaza

On the upper floors, another amenity area is also home to an expansive party space and media room. Overlooking a street-level park space below, the space—which features modern sofas, a long bar, and an expansive state-of-the-art TV—will accommodate up to 100 people. These interior spaces will be characterized by a simple, largely monochromatic colour palette, accented by splashes of colour that reference the architectural details on the exterior, as well as showpiece light fixtures (below).

Musee Condos, Toronto, by Plaza, Quadrangle ArchitectsThe lounge space, image courtesy of Plaza

The party room extends out onto a rooftop terrace offering a somewhat quieter communal space compared to the 'waterpark' below, boasting panoramic views of the surrounding city. 

Musee Condos, Toronto, by Plaza, Quadrangle ArchitectsThe upper terrace, image courtesy of Plaza

Meanwhile, an 8,000 ft² on-site park space designed by The Planning Partnership and accessed through a covered galleria, will be the project's most publicly prominent features. Located at the southeast corner of the site, the park fronts Adelaide Place, a quiet north-south thoroughfare just off the busier eponymous street.  

Musee Condos, Toronto, by Plaza, Quadrangle ArchitectsThe park space, image courtesy of Plaza

We will keep you updated as the interior takes shape, and the closing stages of construction near. In the meantime, further information is available on our dataBase, linked below. Want to share your thoughts about the project? Leave a comment in the space below, or join the conversation—which includes regular photo updates—in our associated Forum thread.

To request more info directly from Musée Condos click here