With the start of construction approaching, the 37-storey Stanley Condominiums is set to re-shape the corner of Church and Carlton with high-rise density. Located just east of Toronto's storied Maple Leaf Gardens, the Tribute Communities development adds 490 units to the increasingly dense Church Street corridor. Ahead of this year's construction launch, renderings old and new provide a close look at some of the project's design details, with a particular focus on the indoor and outdoor amenities. 

The Stanley, Toronto, by Tribute Communities, Core ArchitectsThe Stanley, image courtesy of Tribute Communities

Designed by Core Architects, the condo's distinctively shaped tower rises from a glassy podium. Animating the streetscape with ample retail space, the scale of the rectilinear podium also reflects the project's immediate urban context, referencing the height of Maple Leaf Gardens to its west.

The Stanley, Toronto, by Tribute Communities, Core ArchitectsLooking northeast, image courtesy of Tribute Communities

Above, the tower itself is characterized by gently extruded volumes. Maximizing views and natural light, the sculptural tower features suites ranging in size from 369 ft² to 1,070 ft², including a selection of three-bedroom units. The project's interiors are appointed by Bryon Patton and Associates, while landscape design at street level and on the podium roof terrace is by Ferris + Associates Inc.

The Stanley, Toronto, by Tribute Communities, Core ArchitectsAerial view showing the tower in its urban context (looking southwest), image courtesy of Tribute Communities

Residents of The Stanley will have access to 16,000 ft² of amenity space, much of which is concentrated atop the podium. Featuring a sun deck, a lounge, an al fresco dining space, and a zen garden with an outdoor fireplace, the podium's 8,000 ft² rooftop terrace is poised to become a warm-weather entertainment hub for The Stanley's residents and guests.

The Stanley, Toronto, by Tribute Communities, Core ArchitectsAn aerial view of the podium, image courtesy of Tribute Communities

The showpiece terrace wraps around a collection of indoor amenities, with a light-filled party room looking out onto the 8,000 ft² space. In warm weather, the party lounge effectively slides into the terrace, creating a larger space. In colder months, the indoor space provides a stand-alone amenity, allowing for year-round entertainment.

The Stanley, Toronto, by Tribute Communities, Core ArchitectsThe rooftop amenity space in warm weather, image courtesy of Tribute Communities

Inside, amenities also include a fully equipped gym, complete with change rooms and a yoga space. Meanwhile, the area's student appeal is also reflected in the amenity offerings. Set aside from the fitness and entertainment areas, a study hall provides residents a library-inspired workspace that's well suited for group assignments and collaborative projects.

The Stanley, Toronto, by Tribute Communities, Core ArchitectsThe gym, image courtesy of Tribute Communities

We will keep you updated as the project continues to develop, and the start of construction approaches. In the meantime, make sure to check out our dataBase file for more information, and additional renderings. What to share your thoughts about Stanley Condos? Feel free to leave a comment in the space below this page, or join in the ongoing conversation in our associated Forum thread.